lauantai 8. maaliskuuta 2014

Syömishäiriö

Monet tietävät faktat, " miten tunnistan läheisen syömishäiriön" sekä yleisimmät muodot.
Mutta uskon että kukaan muu kuin ne jotka ovat jonkin sh:n läpikäyneet eivät koskaan tule täysin ymmärtämään. 
Omat läheiseni ovat 2,5 vuotta yrittäneet ymmärtää, pyytäneet minua selittämään. Olen parhaani mukaan kertonut mutta silti joinakin hetkinä he sanovat miten eivät vain ymmärrä. 

Se on sairaus joka on päässäni jumissa. Välillä se kasvaa ja vie siellä kaiken tilan välillä taas se kaivautuu koloon enkä edes huomaa sitä.
Kun aikanaan bulimiani vaihtui anoreksiaan kaikki läheiseni kuvittelivat että näen itseni peilistä isona ja että mietin heidän syödesssään miten läskejä he ovat.
Ehkä joillakin nämäkin legendat pitävät paikkansa mutta itse olin täysin tietoinen siitä minkä kokoinen olin 60 ja 40-kiloisena. Lääkärin sanoin minäkuvani oli terve. 
En myöskään koskaan ajatellut että ovatpa läheiseni oksettavia kun syövät esimerkiksi ulkona. Mielestäni kaikki saavat syödä mitä haluavat ja elää sellaisen vartalon kanssa minkä kanssa haluavat elää.
Minä en halua elää tässä vartalossaan mutta rakastan aivan liikaa elämää ja läheisiäni tehdäkseni mitään itsetuhoista joten muokkaan vartaloani sellaiseksi että voin sen kanssa olla. 

Kirjoitan tätä blogia itseni vuoksi. Jotta se selvittäisi ajatuksiani. Olette vapaita lukemaan ja kyselemään mitä mieleen sattuu mutta älkää tuomitko ennen kuin olette tietoisia mennneidyydestäni ja nykyhetkestä.

Btw siskoni ja ystäväni ovat vastanneet kysymyksiin aiemmissa teksteissä joten kyllä minun läheiseni tietävät mikä on tilanteeni.





6 kommenttia:

  1. Paljonko painat noissa kuvissa? Ja kuinka pitkä oot?

    VastaaPoista
  2. Mun mielestä sä oot Oona ihan tosi kaunis näissä, ehkä sen takia kun sulla on vain hieman meikkiä. Sulla on aivan ihana vartalo tälläkin hetkellä ja jos omani näyttäisi samalta olisin niin onnellinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos❤ toivottavasti pian pääsen taas unelmamittoihini

      Poista
  3. Saanko kysyä missä opiskelet tällä hetkellä? Vai opiskeletko ollenkaan? Onko syömishäiriö vaikuttanut koulunkäyntiisi jollain tavalla ja jos on niin miten?

    VastaaPoista
  4. Sulla on täydellinen vartalo♡ Kuinka kauan sulla kesti laihtua nykyisiin mittoihin ja mitä söit päivässä ja paljonko, liikuitko paljon tai urheilitko? Jos liikuit/urheilit niin mitä ja paljonko? Ja minkä kokoinen olit ennen laihdutuksen alottamista?

    VastaaPoista